07 Mei 2015

E-coaching (Anne Ribbers, Alexander Waringa)

Direct aan de slag met het nieuwe coachen

Bestel hier

De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen.

Dit eerste standaardwerk over e-coaching heeft een stevig fundament in de wetenschappelijke theorie én de praktijk. In dit boek worden de verschillende typen e-coaching besproken, waarbij de focus ligt op mogelijkheden van schrijven binnen mailcoaching. Aan de hand van het ABC-model voor het echte veranderen en de eCP-methodiek voor e-coaching komen alle ingrediënten van het ‘nieuwe coachen’ aan bod. Dit zijn onder andere coachen op afstand, frequente contactmogelijkheden en de kracht van sociale anonimiteit.

Deze nieuwe vorm van begeleiding vraagt om nieuwe vaardigheden van de coach. Dit boek brengt die vaardigheden in kaart en helpt de lezer deze te ontwikkelen. Daarnaast biedt het concrete handvatten voor het vormgeven van e-trajecten en e-coachcontracten en het berekenen van tarieven. Ook bevat het een voorbeeld van een compleet e-coachtraject.

E-coaching is geschreven voor coaches (in opleiding), mentoren, docenten, HR-professionals, loopbaanadviseurs en andere begeleidingsdeskundigen die aan de slag willen met het nieuwe coachen.
Anne Ribbers is psycholoog en heeft ruime ervaring als HR-professional, opleider, trainer & coach. Alexander Waringa is psycholoog, coach en docent. Ook is hij bestuurslid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Beide auteurs zijn als gedragswetenschappers verbonden aan Tilburg University en zijn oprichters van eCoachPro.
Productinformatie

  • Bindwijze            Paperback
  • Auteur Anne Ribbers, Alexander Waringa
  • Afmetingen             16x240x170 mm
  • Gewicht             473,00 gram
  • ISBN10             9024401569
  • ISBN13             9789024401567

schef1