07 Mei 2015

Het Groot Werkvormenboek (Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen)

Dé inspiratiebron voor resultaatgerichte presentaties, vergaderingen en andere bijeenkomsten

Bestel hier

Het Groot Werkvormenboek – waarvan inmiddels al meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht – is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven.

Dit boek bevat maar liefst 120 verschillende werkvormen, geordend naar doelstelling, zoals: kennismaken, uitwisselen, kennis overdragen, discussiëren, beslissen, brainstormen, plannen maken, evalueren, vaardigheden oefenen en informeren. Het boek geeft ook uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van werkvormen. Het zet tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij.

Het Groot Werkvormenboek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers. Het is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen.

Inhoudsopgave

Leeswijzer

I. Waarom?
Theoretische onderbouwing werkvormen

II. Werkvormen voor
A. Kennismaken
B. Uitwisseling
C. Kennisoverdracht
D. Informeren
E. Discussiëren
F. Beslissen
G. Brainstormen
H. Energizers
I. Planvorming en strategie
J. Evaluatie en reflectie
K. Vaardigheden oefenen
L. Transfer

III. Welke?
Handreiking bij het kiezen van werkvormen

IV. Voorbereid?

V. Aan de slag!
Tips voor het werken met werkvormen

Literatuur

Register

Productinformatie

Hardcover

Aantal pagina’s 300

Afmetingen 215 x 22 x 267 mm

Gewicht 1194 gram


schef1