07 Mei 2015

Het Kwaliteiten Spel (Gerrickens)

Kleurrijk persoonlijkheidsspel dat helpt om meer zicht te krijgen op de vraag: wie ben ik?

bestel hier

Door het spelen van het Kwaliteitenspel kunt u een antwoord vinden op vragen als:

 • Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten?
 • Hoe zien anderen mij?
 • Welke kwaliteiten wil ik ontwikkelen?

Het Kwaliteitenspel bestaat uit twee sets van 70 kaarten met daarop karaktereigenschappen van mensen. Op de ene helft staan woorden die kwaliteiten van mensen aanduiden, bijvoorbeeld: flexibel, betrouwbaar, initiatiefrijk. Op de andere helft staan woorden die vervormingen (of valkuilen) aanduiden, bijvoorbeeld: arrogant, slordig en pietluttig.

 • Toepassingsmogelijkheden
 • Eigen sterkte-zwakte analyse
 • Feedback geven en ontvangen
 • Kennismaking
 • Samenwerken

Functioneringsgesprekken en coaching
Handleiding Kwaliteitenspel
Ben je van plan om het Kwaliteitenspel in groepen of teams te gebruiken? Wil je een compleet overzicht van de mogelijkheden van het spel? Dan is het raadzaam ook de ringband Handleiding Kwaliteitenspel aan te schaffen.
Daarnaast is het boek ‘Kwaliteiten’ een heel geschikt hulpmiddel voor als je je verder wilt verdiepen in de theorie over kwaliteiten. Deze inzichten zijn bijvoorbeeld zinvol als je mensen coacht bij het verder ontwikkelen van hun kwaliteiten, nadat je het Kwaliteitenspel met hen hebt gespeeld.

Productinformatie

 • Doosje met 140 kaarten en spelregels voor drie spelvormen
 • Auteur: Peter Gerrickens
 • ISBN: 97890 74123 013

schef1